Политическите ходове преди ротацията - коментар на политическите анализатори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Времето да говорим за коалиционното споразумение, меморандума, служебната бележка или каквото се канят да подпишат помежду си, ще дойде към средата на април. Дотогава ще има опъване на нерви. Ще има дълъг период, в който ще управлява правителство в оставка, защото ПП ще си изпълни обещанието и на 6 март правителството ще си подаде оставка. Това прогнозира в студиото на "Денят започва" Диана Дамянова, PR-експерт.

"Това ще бъде един много напрегнат период. ГЕРБ през цялото време ще "троли" правителството, а правителството ще "троли" ГЕРБ. Ако през това време успеят да се сетят за най-важното, че стабилността ще ни гарантира и Шенген, и Еврозоната, и намаляване на инфлацията и т.н., тогава може би ще се срещнат някъде посредата, защото сега и двете страни имат доста абсурдни искания."

Няма как да се получи коалиция, двете политически сили работят заедно само защото трябва да има някакво правителство, някаква стабилност, някакъв Шенген и Еврозона - все неща, които са извън тените конкретни интереси и интересите на техните избиратели, коментира политологът доц.Татяна Буруджиева.

"Няма значение какво ще подпишат. Всичкото приказване, всичките думи - казани или написани, са говорене пред избирателите и през хората. Тук става въпрос да се защити имиджа на едните или на другите и тъй като в този имидж позитивното не е, че работят заедно, затова те ще продължат да работят заедно мразейки се, постоянно ще има скандали и разправии."

"Моята оценка за изминалите седмици е непрефинена арогантност. Извън границите на България политиците се карат, преговарят, извиват си ръце, но там, в преговорните им места, но пред публиката и медиите са по-дипломатични, уклончиви, хлъзгави, защото оставят вратички и не изгарят всички мостове. При нас е точно обратното - карат се като хамали, псуват се в ефир, поставят си ултиматуми, а след няколко дни или нощи, някой омеква, дава назад и прави компромиси, т.е. тези неща се случват извън публичността. Как да си мислим, че омерзението ще прерастне в желание." Това коментира проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации в НБУ.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад