Политика в бурни води – коментират Кристиян Шкварек и Петър Чолаков

Предаване: Панорама, 19.04.2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Формално имаме едно разделение в България, което битува вече 30 години - на хора, които са категорично за Европа и хора, които са евроскептични, проруски, евразийски настроени. Тези две групи претърпяха една еволюция през последните няколко години. Това каза в студиото на "Панорама" политическият анализатор Кристиян Шкварек.

"В групата, която беше категорично за Европа, започна да се ражда група от по-еманципирани хора, които малко или много са за Запада, за това да сме част от западните структури, от ЕС, от НАТО, но усещат себе си като европейци и, следователно, да бъдат критични към това, което се случва, това което се спуска от Брюксел, към генералната либерална линия на западния свят. Тези хора не са евразийци, не са антиевропейци, но биват наричани по този начин от другата група от най-крайното атлантическо крило."  

По отношение на външния министър, интригата е, че се намеква, че г-н Димитров бил част от кръга на президента Радев и ГЕРБ и ДПС се опитват да "пришият" и президента Радев като архитект на това правителство, коментира политологът доц.Петър Чолаков.

"Имаше изследване на "Евробарометър", публикувано преди два дена. То е от гледна точка на това, какво искат българите да видят като дебат по време на кампанията за ЕП. Водещите теми са безработицата, образование, здравеопазване. А тези политически скандали, кой с кого се снимал, какви пачки, какви пудели и т.н., това са неща напълно безинтересни и ще отвратят публиката."

Вижте целия разговор вмъв видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад