Политиката в бъдеще време – възможно и невъзможно. Анализ на Евелина Славкова и Ружа Райчева

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Социологическите данни за предстоящите избори показват първо сигурно място в лицето на ГЕРБ. Но не сме убедени, кой ще е на второ, трето и четвърто място. ПП-ДБ, ДПС и „Възраждане са с много близки резултати в рамките на статистическата грешка. В зависимост от предизборната кампания, посланията и дали политическите формации ще успеят да мобилизират периферията зависи подредбата. Има възможност нещата да се променят до 9 юни. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ социологът Евелина Славкова.

„Продължаваме промяната“ се върнаха тотално в предишния си образ и това е дразнещо за голяма част от обществото. Не смятам, че биха могли да станат 4-ти, защото те са голям фактор и все още са символ на опита на протеста. Но този опит се провали с гръм и трясък и Бойко Борисов излиза победител от това“, смята политическият анализатор Ружа Райчева.

По думите на Евелина Славкова „Продължаваме промяната“ са изгубили два от основните си инструмента. Единият беше позицията - никога с ГЕРБ, а другият беше т.нар. карта с морала.

Според Ружа Райчева предстоящите избори освен всичко друго ще изяснят ролята на Делян Пеевски. 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад