Политологът Петър Чолаков: Темата на седмицата е темата за предателството

Предаване: Панорама, 26.05.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Политическата криза няма да свърши скоро. Ротацията е мехлем, тя не е край на политическата криза, дори и ротацията да се случи. След днешния ден изглежда по-трудно да се случи, но смятам, че и двете страни по-скоро искат това да се случи. Това заяви в студиото на "Панорама" Първан Симеонов, политолог и социолог. 

"Вярно е, че след такива записи това изглежда наистина сложно. Това е един кухненски запис - отвратително е, но всеки, който се е занимавал с политика знае как звучи една партийна централа. Дано има образователно значение този запис за хората, които се интересуват от политика."

Според него важното е, дали този запис ще повлияе на привържениците на тези политически сили, но по мнението му, това по-скоро няма да стане.

Правителство трябва да има, но не е ясно как ще си имат доверие от всичко това, което се чу и видя, каза политологът доц.д-р Татяна Буруджиева.

"За каква ротация всъщност говорим, когато и от разговора, и от самата ротация, която се предлага, изпълнителната власт е единствено в "Продължаваме промяната". Ротацията е единствено заради Мария Габриел, да не лее сълзи." 

Според политологът доц.Петър Чолаков, дискурсът в последните 24 часа много се е променил. Вчера от ПП се говореше за монтирани записи, днес тези записи се приемат за чиста монета 

"Темата на седмицата е темата за предателството. Говори се за предателство от страна на партията на промяната по отношение на техните избиратели, днес видяхме г-н Радостин Василев, който предаде колегите си от ИТН, сега предава тези, които го подслониха."  

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад