Политолозите: Заявката на президента за втори мандат изненада всички

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Девет месеца преди изборите за президент Румен Радев заяви намерението си да влезе в битка за втори мандат.

“Може би е добро времето президентът да реши какво ще прави през следващия си мандат, ако го спечели. Изненада доста и политиците, и анализаторите. Симпатизирам на подобен подход, защото се беше стигнало до ситуация, в която президентът беше поставен в положение да се моли на БСП за подкрепа, което би означавало някаква санкция спрямо неговия мандат”, каза в ”Още от деня” политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му на практика президентът Радев е заявил, че повече няма да бъде партийна номинация и влиза в изборната битка със собствени сили.

“Сега се разкачи напълно от опеката на БСП”, добави Стойчев.

И за политолога доц. Борис Попиванов заявката на Румен Радев за втори мандат е била “изненадваща, но заедно с това последователна и характерна за неговото политическо поведение и стил”.

“Един стил, който е чужд на принципа “ще ви кажа, когато му дойде времето”, с който повечето български политици са свикнали, когато става дума за избори”, допълни той.

С това изявление реално се стартира политическата година и се връща разговора за алтернативата в българската политика. Вече се намираме във фактическа изборна кампания, заяви Попиванов.

Какво още казаха политолозите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад