Посланията и политическата реч в предизборната кампания - доц. Владислав Миланов и Арман Бабикян

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Речта, която наблюдавахме в тази предизборна кампания, не е изключение от видяното през последните години. Но се прибавиха нови теми, които политиците предпочитаха да коментират без да го правят в дълбочина. Това каза в студиото на “Денят започва” езиковедът доц. Владислав Миланов - преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски”.

“Получава се едно говорене, прескачане от тема в тема. Много често се получаваше надприказване в ефир - неумението да изслушаш събеседника, да чуеш неговите идеи, да го прекъснеш и да покажеш своето надмощие с аргументи. Липсата на фокус в изказванията, липсата на тема и задълбоченото ѝ представяне се изгуби. Надделя търсеното политическо въздействие, а не търсенето на същността”, допълни той.

Според журналиста Арман Бабикян политиците лавират, защото политиците нямат ясни тези и защото така са свикнали да говорят с хората.

“При политиците думите са оръжие, инструмент за работа. И те имат значение”, подчерта той и подчерта, че клишетата и заобикалянето на отговорите в предизборните студиа са били “на ръба на дебилизма”.

Какво още каза гостите в предаването вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад