Правосъдието срещу убийците на пътя – какво да се промени

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отношението на наблюдаващия прокурор по случая с катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, е повърхностно и формално, заяви в студиото на "Денят започва" адвокат Людмил Рангелов. 

"Той е имал информация за резултата - смъртен случай, висока скорост. Никаква информация, обаче, не е събрал, за да вземе своето решение какво отношение да има към водача, за неговата личност, за обществената опасност", обясни той и добави, че решението да се премести делото е правилно.

На въпрос дали по-строгите наказания са решение да спре войната по пътищата Рангелов подчерта:

"Протестите и исканията за увеличаване на наказанията е вторичен рефликс на обществото на борба с пътно-транспортния травматизъм. Началото е в културата, образованието, във възпитанието. Липсва ли тази част каквито и протести да правят групи от обществото, както и се променя санкционната част в държавната реакция, резултатите няма да се променят."

Според председателя на Съюза на българските автомобилисти инж. Емил Панчев "този, който не спазва правилата в живота, той не спазва правилата и на пътя".

"Държавата не води война, а трябва да води война с нарушителите на пътя. Много държава в Европа са далеч пред нас. Когато във Франция е поведена такава война, с министър-председателя напред с най-отговорните личности в държавата години наред се води тежка битка, защото няма да стане за един ден", допълни той.

Какво още казаха гостите в предаването вижте в видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад