Правосъдната реформа - коментар на Мария Карагьозова и Арман Бабикян

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Съдебната система се реформира по един естествен начин. Тя следва хода на промените на нашия свят, на ежедневието. Един от основните проблеми на съебната власт е как да се мине към електронно правосъдие, това каза в "Денят започва" съпредседателят на гражданския съвет към ВСС Мария Карагьозова. Според нея политическите тези изваждат на преден план друг проблем в последно време и със съдебна реформа се идентифицира единствено законопроекта за контрол на главния прокурор.

Проблемът е, че темата наистина само се коментира, а не може да се изработи качествен вариант, да не противоречи на основния закон на страната.

По думите на Арман Бабикян, пиар експерт от гражданско движение „Ние идваме“, ние сме безвъзвратно изостанали с прокуратура от времето на Вишински и няма как да смятаме, че се движим със съвремието. Категоричен е, че има достатъчно качествени законопроекти и е важно да бъдат приети. "Ако имаш стадо, което е проядено от корупция, важни са злите кучета, които го пазят", подчерта той.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад