Правозащитник: Да говорим открито и с разбиране за различните, за да възпитаваме децата в толерантност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото разговаряме с Иван Димов, основател на фондация "Сингъл степ" за хомофобските прояви напоследък, за езика и поведението на омразата, и търсим причините за тях. 

Като защитник на правата на хората с различна сексуална ориентация, Димов коментира проявата на насилие срещу различните нетодавна в Пловдив, която разтревожи обществеността. 

"Това, което се случи в Пловдив, се симвптоми на много симптоми намного процеси, които протичат в България в семейството, в училището сред връстницзите на тези млади хора. Товвае една общност, с коятто работим от създаването на фондацията ни "Сингъл степ". Имаме гореща линия и оналйн чат, който работи всяка вечер ...  Това, което се случва с тези деца... Чуваме техните истории ежедневно. Това, което те виждат в училище, което чуват вкъщи или в обществото, по медиите дори - за мен точно това са причините."

Димов уточни, че под "обществото" има предвид и неговите лидери, партийни ръководители, журналисти. Според него има институционализация на поведението на омразата, което създава стереотипи в обществото. Призивът на правозащитника е да се говори открито и с разбиране за различните хора у нас, защото това е начинът децата да се възпитават в толерантност.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад