Преди балотажа в София: Шансовете на кандадатите - коментар на политолозите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Текат позиционирания сред партии. Изненадан съм от позицията на Борисов - изглежда като емоционална реакция заради загубата в София, но той не е емоционален човек. Явно е преценил, че за ГЕРБ е по-добре да навреди на ПП-ДБ в столицата, отколкото да бъде избран човек, който ценностно и идеологически седи много по-близо до избирателите на ГЕРБ. Това каза в студиото на "Денят започва" политологът Даниел Смилов в коментара си за изразената от Бойко Борисов подкрепа за Ваня Григорова на балотажа.

"На балотажа все пак става дума и за ценностен избор. Изборите в София са важни не само за качествата на градоначалника, но и какво послание се изпраща към страната. Затова тук е големият проблем в позицията на Борисов, защото от ценностна гледна точка няма как неговата подкрепа да бъде оправдана", подчерта той.

Политологът Страхил Делийски отбеляза, че Бойко Борисов не участва в предизборната кампания в столицата, но пък беше активен в цялата страна.

"Вероятно това е една от причините ГЕРБ да не се представи достатъчно убедително. И обратно - Нинова участва в кампанията в страната и не участва в София, но пък софийската организация и техният кандидат се представиха доста над представянето на БСП в страната. Има опит лидерите да се върнат на терена на София", допълни той.

Какво още казаха политолозите вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад