Преди и след договора с "Газпром" - Александър Николов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Енергетиката безспорно е секторът, към който винаги е имало най-голям интерес от страна и на политиците у нас, и на външни фактори. Войната в Украйна наложи преразглеждането на българския енергиен пазар. Не само доставките на газ вече не са от Русия, но от тази седмица разбираме, че правителството търси начин през Гърция да осигури нефт по тръбопроводи от края на следващата година.

Преди седмица Прокуратурата обвини бившия енергиен министър Александър Николов и двама души от екипа му за длъжностно престъпление, свързано с доставките на газ от миналата година.

Според Софийската градска прокуратура тримата са нанесли щети за над 88 млн. лева, сключвайки договори за алтелрнативни доставки на газ, след като Русия спря да изпълнява договора си с България и поиска преподписването на анекс.

Бившият енергиен министър Александър Николов отрече да е сключвал договор за газ без търг. Обвиненията срещу него и двама души от екипа му са за сключен договор с фирмата "МЕТ", която е доставила количества за "Булгаргаз", с което са настъпили загуби в разликата в цените за 88 млн. лв.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад