Преди старта на предизборната кампания - анализи и коментари за скандалите, политическите послания и лидерските битки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве


Хората толкова често се упражняваха в участието в изборите, така че ситуацията в голяма степен е проиграна и инерцията ще работи в голяма степен. Партиите са сведени до твърдите ядра. Вероятно ще има по-голяма редукция по отношение на "Продължаваме Промяната", които на предишните избори създаваха надежда. това каза в "Денят започва" социологът от "Сова Харис" Васил Тончев. Според него ще има значително отливане от парламентарните партии към извънпарламентарните на базата на това, че хората ще търсят ново представителство.

По думите на политолога доц. Стойчо Стойчев малките партии, които влизат в парламента, бързо се ориентират дали с участие в управляващото мнозинство или индиректно, като го подкрепят в ключови гласувания. Ролята им е да крепят мнозинство, ако такова бъде формирано от големите партии. По тази логика по-малките партии трудно биха могли да застрашат евроатлантическата ориентация, независимо каква реторика имат.

Според политолога Атанас Радев необходимия политически залог на тези избори го няма и политическите партии не могат да организират останалата периферия от електоралния корпус. Процентът на хората, които взимат решение по време на предизборната кампания е много малък, така че предизборната кампания е по-скоро за колебаещите се, отколкото за твърдите ядра.  

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад