Сънародниците ни в Лас Вегас отпразнуваха Великден с пищен фестивал

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Великден събра сънародниците ни в Лас Вегас на вече традиционния български фестивал. Тази година организаторите от Българо-американската асоциация в Невада решиха да направят събитието малко по-рано на 5 май, за да съвпадне с православния Великден.

Имаше много специални официални гости - както представители на българската страна, като генералния консул в Лос Анджелис Бойко Христов, така и официални гости от местната управа на щата Невада".
Г-жа Елка Русков, почетен консул на България в щата Вашингтон и организатор на турнето на документалната лента за Ваклуш Толев беше на фестивала заедно с режисьора на филма Николай Василев.

Фестивалната програма, подготвена от сънародниците ни, беше изключително динамична и интересна. Специален гост беше друга звезда на българската естрада певицата Кичка Бодурова, която дълги години беше постоянен жител на Лас Вегас, а сега поделя времето си между България и САЩ.

Имаше и гости от Чикаго Константин Маринов, който е ръководител на фолклорен клуб "Верея" и организатор на приключилия преди броени дни голям тридневен фолклорен фестивал там. В Лас Вегас беше и ансамбъл "Българче" от румънския град Винга, област Банат. С тях си партнира нашата фолклорна формация "Жарава".

Много изненади, игри и много забавления за децата. В програмата бяха включват също талантливи деца от клубовете по гимнастика, театралната работилничка "Джуджета в чекмеджета" и двете неделни училища в Лас Вегас Първо българско училище "В.Левски" и Детска академия "Родна реч". Талантливи млади музиканти българи и американци от различни арт училища, изпълняваха музика от България. Сред тях беше и София Ава Мари - 16-годишна американка. Тя няма българска жилка, но много харесва българския фолклор.

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад