Председателят на КРС: София вече се превръща в умен град

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Определението на умния град е доста широко. Умният град е съвкупност от решения, които дават възможност на неговите жители да се чувстват комфортно - да използват всички предлагани електронни услуги, да има добри системи за контрол на трафика, да има разумен подход към управлението на уличното осветление и енергийните източници, в използването на различни системи, които подпомагат жителите на умния град да бъдат информирани за аварии и за кризисни ситуации. Това обясни в студиото на “Още от деня”  председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров.

“Това е процес, който непрекъснато ще се надгражда”, отбеляза той и допълни, че София вече е започнала да се превръща в такъв град.

На 12 април ще се проведе конференцията "Дигитална София - Умният град”, която има за цел да покаже ролятата на иновациите и тяхното приложение, като фактор за подобряване живота на хората, отбеляза Димитров.

“С тези технологии хората трябва да свикнат и да ги използват естествено. Така че това е процес и ние трябва да се образоваме добре, за да го използваме ефективно”, допълни той.

Какво още каза председателят на КРС събитието, което комисията организира заедо със Столична община, вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад