Председателят на СОС Цветомир Петров: Бюджетът на София ще бъде разгледан на 28 март

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера свикахме извънредно заседание на Столичния общински съвет, тъй като последните дни бяха доста динамични по отношение на това дали хората могат да бъдат спокойни за сигурността си в София. Данните, които ни дадоха МВР, СДВР и Агенцията за бежанците сочат, че причина за притеснение няма. Няма допълнителна ескалация на напрежението, това каза в "Още от деня" председателят на СОС Цветомир Петров.

"Видеонаблюдението е много важно. Вчера стана ясно, че има 3800 камери в столицата, от които 400 вече над 10 месеца не работят. Кметът заяви, че са направени стъпки те да бъдат ремонтирани. В бюджета на София е заложено да бъдат монтирани умни камери, които да не са само записващи устройства. Кметът на София работи активно със СДВР за цялостна стратегия за сигурността на града ни. целта е в тясно сътрудничество с районните кметове да се уточнят къде са уязвимите точки и да се наблегне именно на тях", посочи Петров.

Председателят на СОС смята, че и камерите, и присъствието на патрулиращи полицаи са важни. Има нужда от реформа в Общинска полиция, тъй като в момента те изпълняват по-скоро охранителна функция на обекти от общинска собственост по договори, подписани от г-жа Йорданка Фандъкова. Реформата би позволила Общинска полиция да помага на гражданите в определени точки, които да се фиксират на база на добър анализ, допълни той.

Относно разглеждането на бюджета на София, Цветомир Петров заяви, че планира да бъде разгледан на 28 март.

"За първи път бюджетът беше толкова прозрачно представен пред софиянци. За първи път имаше голямо обществено обсъждане в аулата на Софийския университет. Голяма част от предложенията на хората, получени на това обществено обсъждане, бяха възприети. Предстоят разговори с другите политически сили за това с какво можем да подобрим бюджета, предложен в момента", каза още той.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад