Предупреждение за опасно горещо време в петък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Максималните температури в почти цялата страна, с изключение на морския бряг, ще бъдат между 36° и 41°, в София - около 36°.

Ще бъде предимно слънчево. След обяд на изолирани места, главно в планините в Западна България, ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, след обяд - умерен вятър от изток-югоизток. Атмосферното налягане е близко до средно за месеца - ще се понижава.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от нос Калиакра - около 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но вечерта ще започне да се усилва.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд на изолирани места в масивите в Западна България ще  превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 30°, на 2000 метра - около 23°.

В събота ще бъде предимно слънчево и горещо, с максимални температури между 35° и 40°. Ще се усили вятърът от изток. Привечер на места в Западна България се очакват валежи, придружени от  гръмотевици и усилване на вятъра, в отделни райони явленията ще са интензивни, очакват се и градушки.

През нощта срещу неделя и в неделя на много места от запад на изток ще има локално интензивни валежи с гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите в западната половина от страната значително ще се понижат и максималните там ще бъдат между 23° и 28°, докато в Югоизточна България ще е все още горещо с температури на места до 34°-36°.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад