Причината за високите сметки за парно е и в начина на оформянето им

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Избрания начин за оформяне на сметките е една от причините за по-високите цени в тях - това е принципът на прогнозни резултати, на измерени стойности и на начин за разпределение.Това заяви Антон Иванов от Българския енергиен и минен форум в предаването "Денят започва". Някои хора са се оказали с по-високи сметки, но накрая на годината с изравняването би трябвало те да се урегулират, смята експертът.

Иванов добави, че принципът за оформяне на сметките на годишна база продължи твърде дълго и затова буди недоволство сред клиентите.

"Тъй като значителна част от ценовите параметри дружествата вече определят на месечна база, би трябвало и сметките на битовите потребители да могат да се определят на месечна база."

КЕВР е обърнал внимание на топлофикациите за оформянето на фактурите, призовал ги е да комуникират по-разбираемо с клиентите си. Това обаче не означава цените в сметките да не се платят, подчерта Иванов. Според него тенденциите са за повишаване на цените.

"Цените по-скоро ще се повишавт и то не толкова заради цените на природния газ, който засега се движи в едни очаквани граници, а за това, че се повишават други ценови фактори, които оказват влияние на цените, но това би трябвало да е в рамките на инфлацията, т. е. на един нормален тренд на повишение."

Експертът коментира и задлъжнялостта на топлофикационните дружества, по-конкретно на Топлофикация-София.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад