Проблемен мост в Русе

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мостът при бившето предприятие „Локомотивен и вагонен завод“ в Русе, което отдавна пустее, е в окаяно състояние, сигнализират зрители на БНТ. Съоръжението, което е връзката на града с Източна промишлена зона и Дунав мост, не е ремонтирано от 25 години.

Ролковите лагери в западната част на моста са почти напълно изгнили, но според специалистите все още изпълняват функцията си. Този мост е и връзка със Силистра и Добрич. По него минават много тежкотоварни камиони, които допълнително допринасят за амортизацията на съоръжението. 

"Мостът не е опасен, той е в добро експлоатационно състояние и има нужда от козметични ремонти - основно на лагерите, както и на напречните фуги на моста", каза Магдалина Илиева, зам.-кмет на Русе, която се позовава на мнението на специалистите. 

Проектантът на моста е заявил, че откакто е изграден мостът, той не е ремонтиран, минимум 25 години по него не е имало никакви интервенции, освен частично преасфалтиране. 

"Това, което трябва да се ремонтира са 54 ролкови и 102 неопренови лагера - имат нижда от почистване с ръждопреобразувател, с други препарати. Основните проблеми при мостовете са напрените фуги - има около 63 м отворена фуга, тези профили на напрените фуги трябва да бъдат подменени", коментира Магдалина Илиева.

И подчерта, че ще се опитат да намерят средства за финансиране на ремонта на този мост, както и на моста при пътен възел "Максим Горки" в Русе.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад