Проф. Ал. Маринов: Няма голям ентусиазъм за съставяне на правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Днешните консултации хвърлиха светлина върху намеренията и амбициите на всички", коментира проф. Александър Маринов - председател на стратегическия съвет към държавния глава, в студиото на "Още от деня".

 

"Стана ясно кой за какво смята, че е подготвен и е способен. Няма голям ентусиазъм за съставяне на правителство. Като изключим голямата енигма партията "Има такъв народ", останалите са готови да участват, но не са готови да поемат мандат."

 

 

Проф. Маринов заяви, че навлизаме в период на радикални промени в политическия живот. Според него, старото си отива, новото тепърва започва да се очертава.
"Ако не се състави правителство и след едни бързи избори, възможно е някои от сегашните участници да не влезе в следващия парламент. Но смятам, че следващият парламент ще бъде достатъчно пъстър, защото такова е представителството, което иска българският народ", коментира проф. Маринов вариантите за следващ парламент.

 

"Няма да играе ролята на муза, няма да вдъхновява", така коментира ролята на президента Румен Радев. Според проф. Маринов, президентът Радев, е казал много ясно, че ще се придържа към буквата на Конституцията.

"Когато става въпрос за такава ясно разписана конституционна процедура, той трябва много строго, стриктно да спазва рамките на своите правомощия."

 

Резултатът от втория мандат ще подскаже много за възможните развития при третия мандат, смята проф. Маринов.

 

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад