Проф. Антоний Тодоров: Предполагах, че ротацията ще се случи по-скоро технически, отколкото толкова драматично

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Тези избори не очаквах, аз предполагах, че така наречената ротация ще се случи по-скоро технически, отколкото толкова драматично", отбеляза политологът проф. Антоний Тодоров в "Още от деня". Припомни, че това правителство беше резултат на изключително голям компромис, който изискваше и от двете страни отстъпки. 

"И тук виждам две големи грешки, които са най-вече на ПП-ДБ, защото те, забравяйки, че това е голям компромис, решиха да направят мащабни и дълбоки реформи. Преди 9 месеца беше ясно, че при такава сглобка няма как да се случат толкова дълбоки реформи. Трябваше да се започне нещо - например стъпки в съдебната реформа - ограничаване всевластието на главния прокурор, независимостта на съдиите, но всичко останало изискваше много по-дълбоки реформи, които щяха да засегнат единия от партньорите пряко и тъкмо затова не беше мислимо да се случат", заяви проф. Тодоров.

Според него втората голяма грешка е, че не са разписали достатъчно ясно и подробно програмата на това правителство, за да могат винаги при спор да покажат това, под което са се подписали.

Вижте целия анализ на проф. Антоний Тодоров.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад