Владислав Панев: Изборът на Димитър Главчев създава политическо напрежение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Димитър Главчев е най-политическата фигура от тези, коитио можеха да станат министър-председатели, от тази гледна точка решението на президента Радев намирам за едностранчиво", заяви в "Още от деня" Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Според него е имало хора, които не са толкова оцветени политически сред тези 10, от които след промените в конституцията може да се избира служебен премиер.

"Това създава политическо напрежение, много е важно какъв екип ще си избере г-н Главчев и дали той ще бъде утвърден от президента Радев, тогава ще можем да коментираме доколко той е политически, доколко ще оказва натиск и върху честността на изборите, които предстоят", подчерта Владислав Панев. 

По отношение на бъдещите избори, той беше категоричен, че "след Бойко Рашков, виждаме, че министърът на вътрешните работи, не е осигурявал честност на парламентарни и местни избори". Според него, ако "политическото статукво не се промени", няма да има и честни избори.

"По време на миналите избори имаше страшно голям процент на невалидни бюлетини, около 20%. Това може би е характерно за местни избори, но знаете, че при машинно гласуване недействителни бюлетини няма т.е. тук са намесени двете министерства".

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад