Проф. д-р Оскар: Не може човек от позицията на политик да използва такъв език, още повече Дончева знае, че това не е вярно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В интервю за "Денят започва" преди дни Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", в разговор за прокуратурата и какво става в политиката назова с име проф. д-р Александър Оскар, председател на Организацията на евреите в България "Шалом", с определени обвинения към него. Днес в предаването проф. д-р Оскар заяви, че това са лъжливи обвинения, и иска да защити както себе си, така и организацията, която представлява.

"Във вторник във вашето студио г-жа Татяна Дончева нарече евреите в България "оглупели", "дали фира", "неблагодарни", което силно разтревожи както мен, така и тези 5000 члена на нашата организация, която аз представлявам", каза д-р Александър Оскар.

Той подчерта, че с Дончева никога не се е срещал, познава я единствено от учасията ѝ в медиите, както и в качеството ѝ на народен представител.

"Не може човек от позицията на политик да използва такъв език, още повече тя самата знае, че това не е вярно, и цели насаждането на определени настроения в обществото. Аз, като председател на организацията, контактувам не само с главния прокурор, контактувам и с президент, с премиер, с председател на Народното събрание, с кмет, тъй като нашата организация е много активна в гражданското общество, имаме различни инициативи. И в случая с г-н Гешев и с министерствата на правосъдието, на вътрешните работи, на външните работи, са кмета на София работихме много усилено по непровеждането на т.н. Луков марш по-рано през тази година", заяви проф. д-р Александър Оскар.

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад