Проф. Генчо Начев: В областта на болничното здравеопазване ситуацията е под контрол

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В областта на болничното здравеопазване ситуацията е под контрол, въпреки напрежението, защото броят на свободните легла е много малък. А ситуацията в обществото не знам колко е под контрол, защото дисциплината не е на нивото, на което трябва да бъде. Това каза проф. Генчо Начев в "Денят започва".

"Не съм убеден, че хора, които имат други проблеми извън Covid-19 не могат да получат навреме грижа. Защото болниците и лекарите са за това да дават помощ на всеки, който се нуждае. Отделили сме легла за сърдечно-болните, спешно болните и за тези, при които са с отложена спешност. Всяко болночно заведение си прави сметката и по този въпрос, така че тези, които не са Covid болни да не останат без медицински грижи", изясни Начев.

Той допълни, че е взето е решение за спирането на плановите операции, но мениджмънта на всяка болница може да прецени до колко една операция е планова. Защото плановият пациент днес, утре може да се окаже с отложена спешност, дори и спешен. Смисълът на заповедта за отменянето на плановите операции не е да забрани приема на болни, които имат нужда от болнично лечение.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад