Проф. Георги Михайлов: Подготвяме промени за специализация и кариерно развитие на медиците

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През следващите месеци ще има промени в наредбите, свързани със специализацията и подготовката на кадри в здравеопазването, както и с кариерното им развитие. Целта е младите медици да имат по-добра възможност за професионално израстване у нас. Това заяви в "Денят започва" заместник-председателят на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Георги Михайлов, член на ПГ на "БСП за България".

По думите му болниците трябва да престанат да бъдат търговски дружества, но за тази промяна е нужен много внимателен анализ и не трябва да се прибързва.

Коалиционните партньори са подготвили конкретни промени в няколко области - управлението на пандемията, организацията на управление и финансиране в здравеопазването, подобряването на условията на работа на медиците и лекарствената политика. Промените ще започнат от законите за лечебните заведения и за лекарствата, коментира проф. Михайлов.

Според него въвеждането на зелен сертификат в парламента е необходимост, но дебатът за това се е проточил твърде дълго. Основният начин за борба с ковид пандемията са ваксинациите и противоепидемичните мерки, припомни депутатът.

Какво още каза проф. Георги Михайлов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад