Проф. Герджиков: Никак не е сигурно, че предложението на "Има такъв народ" ще бъде подкрепено

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Никак не е сигурно, че предложението на "Има такъв народ" ще бъде подкрепено и ще мине през пленарната зала", каза в "Денят започва" проф. Огнян Герджиков. Според това, което вижда, има сериозни различия между мандатоносителя и т. н. партии на протеста.

"Има такъв народ" действа по начин, по който като че ли досега не е действано - с едно особено самочувствие - при наличието на само 65, а не на 165 депутати", отбеляза проф. Герджиков.

Огромна част от посочените имена в проектокабинета са съвсем непознати, все пак трябва да има хора с бекграунд, подчерта бившият служебен министър-председател. Това може да се компенсира донякъде с добри съветници и екип, посочи той. Познава само двама - Ради Найденов и Гроздан Караджов.

"Познавам лично Петър Илиев, но не съм толкова навътре в проблематиката, за да знам доколко има основателни причини да бъде атакуван, иначе той е много качествен като юрист, но в крайна сметка се твърди, че той е плагиатствал доц. Киселова, дали е така или не е така...", каза проф. Герджиков.

Определи лидера на "Има такъв народ" като малко тоталитарен тип, "ако нещо си науми, трудно може да му се скърши хатъра". И го сравни в този смисъл с Бойко Борисов.

Той похвали работата на служебното правителство, отбеляза високото доверие сред хората и смята, че има много качествени министри в него. Оцени работата му по-високо от това, на което той беше министър-председател.

Според него президентът Румен Радев ще връчи третия мандат в 99.9% на БСП: "Те имат готова формула - служебия кабинет, разбира се, могат да се направят някои корекции, но основата да бъде същата".

Вижте цялото интервю във видеото.