Проф. Иво Петров: Ефектът на лечението с йонизиране е много добър

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма нищо притеснително, че през последните дни броят на заразените с COVID-19 расте на фона на тестваните - процентът варира от 2,5 и 4%, което не е драма. Това заяви в студиото на "Още от деня" кардиологът проф. Иво Петров в коментара са за превенцията на COVID-19 и начините за справяне с вируса, на които залага науката.

Според него българското здравеопазване е доказало, че е изключително адаптивно.

"Статистиката сочи, че в България са заети едва 10% от потенциално интензивните, подходящи за COVID-19, легла. Такива са и международните статистики. За разлика от много други страни, напрежението върху нашата здравна система от страна на COVID-19 все още не е голямо", отбеляза кардиологът.

На въпрос за йонизацията като метод за лечение проф. Петров припомни, че това е отдавна познат на медицината метод. В Испания, Италия, Турция, Русия, Куба вече има натрупани данни относно озона и неговите ефекти, добави той.

"Тези отрицателни кислородни йони, които са резултативни на озона, е доказано недвусмислено още от времето на MERS, че имат благоприятно въздействие. Прилагаме йонизираната вода и йонизирането на въздуха включително и за предпазване на персонала в нашата болница. Вече сме прилагали на няколко пациенти, които бяха от леко до много тежко болни, и ефектът е много добър", обясни кардиологът.

По думите му пиенето на йонизирана вода може да е полезно и като превантивна мярка срещу коронавируса.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад