Проф. Лиляна Вълчева, КНСБ: Политиката по доходи е много важна, за да има качествено образование

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Кога ще има увеличение на възнагражденията за служителите в университетските, за преподавателите и научните работници? За необходимите средства за университетите, за приоритетите и очакванията за новата академична година, за стипендиите и състоянието на общежитията в студиото на "Денят започва" говори проф. Лиляна Вълчева - председател на Национален браншов синдикат "Висше образование и наука" към КНСБ. 

На среща с министъра на образованието Галин Цоков заявихме, че реформите трябва да продължат и "не може на третата година да прекършим това, което сме свършили в предходните две години", каза тя.

"Политиката по доходи е много важна, за да има качествено образование. Без средства то няма как да бъде реализирано. Затова в последното писмо, което подписахме нашият синдикат, Съветът на ректорите, Националното представителство на студентските съвети и КТ "Подкрепа", се поставя въпросът за ръст на заплатите", обясни проф. Вълчева и допълни, че тяхното предложение е заплатата на асистента да стане 1 880 лева.

Какво още каза тя вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад