Проф. Постаджиян: Трудното постижение е да бъдеш доктор и това е основното постижение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес е Световния ден на здравето - професионален празник на здравните работници. Благодарност към хората, от които зависи животът ни. 

Честит празник и на проф. Арман Постаджиян, началник на кардиологичното отделение в УМБАЛ „Света Анна“.

"Трудното постижение е да бъдеш доктор и това е основното постижение. От там насетне - упорство, късмет, много работа, Да бъдеш добър лекар изисква много отдаване. Неслучайно в една от дефинициите за здраве се дава всеобхватна концепция - всъщност ние доставяме една услуга: от една страна трябва да сме способни с всички нови достижения да можем да направим по възможно най-правилния начин, от друга страна ако ние не сме успяли да убедим пациента в това той да е част от целия процес и да повярва, мисля, че добрият резултат, дори да бъде факирски, ще бъде трудно възприет", сподели проф. Постаджиян. 

В синхрон с бъдещето е обучението на младите специалисти, което е изключително важно, да бъде не само пасивно обучение, а да имат възможност още от студентските си години да владеят определени методики, които ще използват в работата си по-късно. И те трябва да придобият усет и към научната част, която е част от медицинската теория и практика, убеден е д-р Арман Постаджиян. 

И посочи, че след като са участвали реално в работния процес по време на пандемията, сега повечето от абсолвентите на Медицинския университет в София искат да останат тук да работят.
Младите лекари искат да имат възможност за професионална реализация, вече това е на първо място в мотивацията им да останат в България, не заплащането. 

Вижте целия разговор с проф. Арман Постаджиян във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад