След скандалното видео в пловдивския мол: какви наказания грозят задържаните?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пловдивската районна прокуратура удължи ареста на трима от участниците в скандалното видео, заснето в търговски център,  с момче със специални образователни потребности. Познатите с провокативните си клипове в социалните мрежи Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката вече са привлечени като обвиняеми за хулиганство. Предстои прокуратурата да поиска постоянния им арест. 
Районният прокурор на Пловдив Петър Петров заяви пред "Денят започва", че се работи по няколко направления и след като бъдат събрани всички необходими доказателства, наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са такива, които да обосновават необходимостта да бъдат привлечени и други лица към наказателна отговорност. 

"Трите обвиняеми лица - две от тях имат предишни осъждания, едното лице, което е с инициали П.К., има условна присъда за грабеж, която е изтекла през щни 2021 г., другият обвиняем на 34 години, който е с инициали Т.Ч., има 7 присъди, но всичките му деяния са извършени като непълнолетен и възрастта му е била взета предвид при определяне на наказанията. Третото лице, което е неосъждано, е отказало доброволно да се яви в полицията и да съдейства на органите на разследването", съобщи прокурорът.

По случая се самосезира и Комисията за защита от дискриминация, която ще проверява дали е налице нарушение на закона.

Съветът за електронни медии също излезе със специална позиция, в която остро осъжда откритата демонстрация на бездушие към хора със специални потребности.

Според прокуратурата тримата са използвали наивността и специфичното състояние на младежа, за да го принудят да се снима - как имитира куче. Според адвоката на двама от обвиняемите обаче момчето само е пожелало да се снима във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад