Проф. Сербезова: Комуникацията е изключително важна, механичното взимане на решения води до проблеми

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Стигнахме до точката, в която всеки трябва да помогне с каквото може - да загърбим страх, лично его, да се не притесняваме, че един или друг пост може да навреди на кариерата или обратното - да приемем, защото може да се отрази позитивно. Всеки един от нас като гражданин трябва да направи нужното. Това каза в “Денят започва” проф. Асена Сербезова - председател на Българския фармацевтичен съюз, в отговор на въпрос за евентуалната ѝ номинация за министър на здравеопазването.

Според нея ситуацията с COVID-19 е показала проблемите на системата. Пандемията е голямо предизвикателство, но въпреки това от 2010 до 2019 година ние сме в най-висока обща смъртност в ЕС, допълни тя.

За нея комуникацията в здравеопазването е изключителното важна и механичното взимане на решения води единствено до проблеми.

“В последните години механичното привнасяне на някакъв опит, механичното вземане на решения се видя, че не е удачно. Всичко трябва да се разглежда в контекста на всички “за” и “против”, на предприетите до момента действия и на тези, които не са, да се направи баланс между заинтересованите страни, да се обединят около целите, които трябва да се постигнат, и да има възможно най-ефективно използване на ресурсите”, каза още проф. Сербезова.

Какво още коментира тя вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад