Яна Балникова, ПП: Няма пазарлъци, споразумението се бави заради вътрешнопартийни процедури

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Коалиционното споразумение се бави заради вътрешнопартийните процедури на всеки от партньорите, заяви в "Денят започва" заместник-председателят на "Продължаваме промяната" Яна Балникова. Тя беше категорична, че не става въпрос за пазарлъци.

"Разговори се водят постоянно, защото искаме да имаме добре изработено споразумение”, подчерта Балникова.

Всички кандидатури за премиер са все още на масата на преговорите, каза още Яна Балникова. Биографията на всеки кандидат-министър ще се преглежда внимателно. Дали ще бъде одобрен за поста зависи от това дали профилът му отговаря на заложените в споразумението политики.

"Най-правилният човек трябва да заеме конкретната позиция в правителството и това зависи от задачите, заложени в коалиционното споразумение", допълни Балникова.

Тя изтъкна, че отговорността в новото правителство ще е на всички партии, подписали коалиционното споразумение - именно заради това се водят толкова детайлни преговори.

Балникова защити идеята всяка партия да управлява самостоятелно определено министерство. Според нея така най-добре ще може да се изпълнят задачите на всяко едно ведомство, а контролът ще се упражнява от парламентарните комисии.

Целият разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад