Пролетни „Литературни срещи“ в Гьоте-институт

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 30, 31 март и 01 април, в Гьоте институт ще се проведат за първи път Пролетни литературни срещи на фондация "Прочети София". Темата на срещите е „Избори“. Тази тема не е случайна. Изборите предстоят на 2 април, но тя е свързана и със самия формат на събитието. Поканени са хора от различни сфери на културата, като всеки ще има 20 минути, в които сам да избере какво да представи на сцената. Желанието е да се провокира и самия артист да говори за нещата, които наистина го вълнуват и с които иска да зарази аудиторията. 

Сред поканените писатели са Захари Карабашлиев, Алек Попов, Кристин Димитрова, Жюстин Томс, Йордан Славейков, поетът Васил Видински (ВБВ), Николай Терзийски, Радослав Бимбалов. Това са хора, които през последните години имат своите нови книги. Хора, които ще разкажат за своите лични и творчески избори.


Партньор на събитието е програма “Творческа Европа“, които представят еднодневно събитие – презентация, обучение и работилница по програма за мобилност на артисти и културни професионалисти „Културата движи Европа“.

„Литературни срещи“ и през трите дни са с вход свободен.


Разговор в студиото на "Култура.БГ" с Тодора Радева, директор на фондация „Прочети София“, 
Десислава Панчева, от европейската програма „Творческа Европа“ и Радослав Бимбалов, писател.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад