Пропадна част от крайбрежната алея във Варна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Част от крайбрежната алея във Варна заедно с няколко дървета пропадна. Участъкът е в района на Рибарския плаж, непосредствено преди началото на пешеходната зона.

Корените на падналите дървета са разрушили бордюрите и част от асфалта. Мястото е едно от проблемните в района и непрекъснато бавно пропада в следствие на вълните, които постоянно подкопават брега. Освен бурното море, има постоянни валежи и силен вятър, които са ускорили пропадането на част алеята. 

"Община Варна обезопаси временно с лента участъка, ще се сложат колчета, за да се гарантира безопасността на хората", каза в "Денят започва" Огнян Рачев – заместник-областен управител на Варна в коментар за предприетите мерки за обезопасяване на мястото.

Още през лятото от Геозащита Варна са направили предписание дърветата, които вече са паднали, да бъдат премахнати. Причината – подкопаните от морето коренища.  

 "Това нещо се наблюдава от доста време точно в този участък и е следствие най-вече на морската абразия, тъй като част от скалния материал, който е бил положен, за да предпазва, е бил отнесен. Морската абразия подмива ската и натежаването от вятъра на дърветата води до това събитие. От тук нататък ще продължава да се отмива и трябва да се вземат мерки", обясни Борис Младенов от Геозащита – Варна.

Още подробности вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад