Ваня Григорова: Съвместен избор на председател на СОС е възможен, но на базата на приоритети

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Повдигането на темата за демонтажа на Паметника на Съветската армия е опит да се сближат двете най-големи групи в СОС и да намерят основателна причина за техните избиратели да направят "сглобка". Това каза в студиото на "Денят започва" общинският съветник от МК "БСП за България" Ваня Григорова.

По думите ѝ от последното гласуване в СОС не са праведени разговори между управляващите и останалите групи общински съветници в търсене на пресечна точка на приоритетите на различните политически сили.  

"Да видим къде може и къде не можем да работим заедно, за да се опитаме да съставим програма, въз основа на която да може да се управлява София", подчерта Григорова.

Според нея устойчивото решенние не е в избора на председател на СОС, ако няма консенсус по политиките, които ще се провеждат чрез тази личност.

"Ще се ядосаме и след една или две седмици ще свалим този, който ще изберем сега. Очевидно е, че това е неработещ подход", категорична беше тя.

За нея фактът, че една седмица не са водени публични преговори, означава, че са водени задкулисни разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

"Аз лично подозирам, че повдигането на темата за Паметника на Съветската армия е именно пътят между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, който се изгражда в момента", заяви Григорова.

Тя беше категоричва, че съвместен избор на председател на СОС е възможен, но само на базата на приоритети

Какво още каза тя вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад