Радослав Рибарски: Надявам се, предложението на ГЕРБ за дерогацията на "Лукойл" да не е предизборна риторика

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трябва да се запознаем с мотивите за предложението на ГЕРБ за отнемане на дерогацията на "Лукойл". Ролята на рафинерията е да бъде доставчик на горива за България и региона. Това каза в студиото на "Говори сега" депутатът от "Продължаваме промяната" Радослав Рибарски - заместник-председател на парламентарната енергийна комисия.

"Само преди броени дни мина решението, което предполага плавно преминаване и цялата идея на дерогацията е именно за едно плавно преминаване, което да не доведе до дефицит на горива на българския пазар", добави той.

Рибарски изрази надежда, че в мотивите "няма да прозира предизборна надпревара - кой ще е по-твърд спрямо "Лукойл" или "някакъв замисъл за внос или интереси за внос на горива". 

"При предходното разглеждане на този въпрос имаше доклад в Народното събрание, с който народните представители трябваше да се запознаят. Той именно засягаше какви са евентуалните последствия, какво трябва да се случи, за да премине рафинерията изцяло на алтернатива, различна от руския нефт. Така че ние ще вникнем в детайлите, но предпочитам това да не е поредна предизборна риторика", подчерта той.

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад