Радослав Рибарски, ПП: Излизането на домакинствата на свободния пазар е една от реформите, залегнали в Плана за възстановяване и развитие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Темата за излизането на домакинствата на свободния пазар е една от реформите, залегнали в Плана за възстановяване и развитие. Идеята е преходът да е много плавен и реалното излизане да се случи след 2026 г. В сегашната ситуация е изключително неподходящо да говорим въобще за либерализация, това заяви в студиото на "Още от деня" депутатът от ПГ на "Продължаваме промяната" Радослав Рибарски.

По думите му диференциране на помощта, във връзка с цените на електроенергията, става единствено през таван.

    "Цените ще трябва да бъдат компенсирани. Дефиницията не енергийната бедност не е единствено да се заложи в законопроект, трябва да е ясно разписана като механизъм - компенсациите, кой ще администрира тази социална дейност и как да бъдат идентифицирани тези групи, за да това подпомагане да е справедливо", допълни Радослав Рибарски.

"Не сме се фиксирали над никакви комисии, тези разговори предстоят, да видим какъв подход ще бъде избран и ще преценим кои комисии са жизненоважни. Важното е работата в комисиите да протича по нормален и прозрачен начин", коментира Рибарски.

Според него декларацията, предложена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, може да получи внимание. Радослав Рибарски я окачестви като добър повод за дебати в пленарна зала, ако бъде разгледана.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад