Росен Желязков: Няма как да се прави каквато и да е реформа, без да има консенсус

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Адмирирам усилията на дуета Плевенелиев и Паси да търсят решения за възможни разговори с парламентарно представените партии и коалиции, заяви Росен Желязков, зам.- председател на 48-ото Народно събрание.

Росен Плевенелиев и Соломон Паси представиха проектодекларация на база разговорите само с три партии (ГЕРБ, ДПС и "Български възход"), която още утре ще внесе за гласуване в Народното събрание.

Декларацията е изцяло изпълнена с позитивизъм и намерение за вдъхване на живот на парламента и търсене на решение за сформиране на редовен кабинет, което ние оценяваме и за което ще положим усилия. Предстоят консултации при президента и решението за формата на проектокабинета ще се оформи след тяхното приключване, посочи Желязков.

Ако се говори за търсене на работещи решения за реформи не само в съдебната система, а и във всички сектори, които имат нужда от развитие, трябва да се намерят пресечните точки, отбеляза още той.

И допълни, че в нашето общество има дефицит на превенция за борба с корупцията.

На въпрос може ли без ГЕРБ да се състави правителство, Желязков отговори: "Вероятно може, защото има 67 народни представители, но без ГЕРБ не може да има конституционно мнозинство. Няма как да се прави каквато и да е реформа, без да има консенсус“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад