Радостин Василев: След снощи машината вече е един принтер

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Опитът показва, че избори се фалшифицират с хартия. През последните 2-3 избора, когато се гласуваше машинно, няма нито един случай на злоупотреба с вота на гражданите. Гаранцията на машината беше много сериозна до снощи, че може да се направи справка от разписката, която излиза с нейното броене за резултата, който излиза от машинния протокол. След снощи машината вече отпечатва разписка, тя е един принтер и секционната избирателна комисия брои разписките и създава хартиен протокол. Това коментира в „Денят започва“ Радостин Василев – депутат от „Продължаваме промяната“.

Според него това, че няма да има машинен протокол  ще създаде огромен хаос.  

Той изясни: „Има бюлетини, които брои секционната комисия и има разписки, които се наричат „бюлетини от машинно гласуване“, които също ги брои секционната комисия. След това се създават два протокола, а после се обединяват в един. Това ще предизвика огромни грешки и ще имаме най-тежките избори, които някога са се провеждали в България“.

Василев добави, че в машината ще има флаш памет, но за да се достигне до нея е необходимо да се водят дела, т.е. някой трябва да оспорва изборите.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад