Районният прокурор на Стара Загора: Няма допуснато съществено процесуално нарушение по делото "Дебора"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Районната прокуратура в Стара Загора ще изготви протест срещу връщането от Районен съд - Пловдив на обвинителния акт по делото "Дебора". Той ще бъде внесен за разглеждане в Окръжния съд в Пловдив в 3-дневен срок.

Причината съдът да прекрати съдебното производство е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма.

След разглеждане на протеста, прокуратурата ще допълни обвинителния акт, съобразно указанията на съда, и ще го внесе отново в съда.

"За да прекрати съдебното производство и да върне делото на Районна прокуратура - Стара Загора, Районният съд в Пловдив е приел, че е налице неяснота относно причиняването на черепно-мозъчната травма в обстоятелствената част на обвинителния акт. Искам да отбележа, че в изложението на обвинителния акт това е посочено, така че гледната точка на наблюдаващия прокурор, който се запозна с аргументите на съда, е че няма допуснато съществено процесуално нарушение. Още по-малко то да е съществено и да води до нарушаване на правата на обвиняемото лице да разбере в какво е обвинен", заяви на брифинг районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Днес протестът на прокуратурата ще бъде изготвен и изпратен за разглеждане от съда в Пловдив. Ако протестът не бъде уважен, пропуските в обвинителния акт ще бъдат отстранени и незабавно ще бъде внесен за продължаване на разглеждането в Районния съд в Пловдив, поясни прокурор Таня Димитрова.

Вижте повече в прякото включване на Десислава Петкова.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад