Равносметката за 2020 година

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Каква година изпращаме? Равносметка на изминалата 2020 година в студиото на "Денят започва" направиха социалният антрополог Харалан Александров и социологът Андрей Райчев.

"Ние сме в епицентъра на голямо природно бедствие и както винаги става там, където има човешко бедствие и последици от война, винаги природните бедствия са по-тежки", каза Александров. Той обясни, че по-добре се справят обществата, които не си причиняват човешки бедствия. 

"На нас ни е трудно да приемем, че това е природата, безразличната и страховита природа, която в един момент ни изтръква от себе си и избираме да мислим за него като а човешко бедствие. Това е в остовота на голяма част от конспиративните теории, които настояват, че вируса е направен от хора", обясни социалният антрополог.

"Аз съм напълно убеден, че това е преувеличено, че истерията, която обхвана целия свят, причини много повече отколкото самата болест", смята Райчев.

Повече от 10 месеца по-късно според него би трябвало вече да можем да погледнем съвсем определени цифри за случилото се. 

"Каквото и да се прави, това ще мине и ще вземе своите жертви", обобщи Райчев.

Вижте повече във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад