Републиканската пътна мрежа на територията на Русенска област е почистена

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пътят Русе-София е изчистен. От началото на снеговалежа преди около 24 часа всички машини бяха подготвени. Те излязоха и обработиха пътищата. Вчера през целия ден пътищата от републиканската пътна мрежа бяха поддържани до асфалт, като след спирането на снеговалежа, тази нощ над 20 машини обработваха пътната настилка против заледяване с пясък и сол, това заяви в пряко включване за "Денят започва" Стамен Савов, директор на Областно пътно управление - Русе.

Дължината на републиканската пътна мрежа на територията на Русенска област е 500 км и се поддържа от фирма, с която имаме сключен договор. Тя разполага с необходимата техника. Техниката е разпределена по пунктове - в района на Бяла, Обретеник, Сливо поле, Писанец - навсякъде по т.нар. опорни пунктове е осигурено достатъчно количество от инертни материали. Обезпечени сме за зимата и сме готови да посрещнем всякакви атмосферни условия, увери директорът на Областно пътно управление - Русе.

При снеговалеж имаме готовност да извадим 93 машини на пътя, допълни той.

Пътните инциденти край Писанец вчера са в резултат на износените гуми на четирите румънски тира, които са тръгнали, без да бъдат подготвени.

Нека водачите да бъдат внимателни и да се съобразят, че шофират в зимни условия, апелира Стамен Савов.

Вижте още подробности във видеото.

Автор: Теодор Стамболиев

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад