Решението на Байдън - какви са последиците?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Джо Байдън се оттегли от предизборната надпревара. Подкрепи Камала Харис за партийна номинация. Коментарът е на журналиста Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет.

Смяната на кандидат в последния момент е спасителен сценарий за демократите в САЩ, защото Байдън изоставаше доста от Тръмп в допитванията - нещо, което беше точно обратното през 2020 г. Повечето избиратели, които не биха гласували за Тръмп, биха си останали вкъщи, с което биха навредили на Байдън, коментира Караджов.

“Това е абсолютен прецедент месец и половина преди изборите да се случва подобна размяна. Имало е случай, когато американски президент е решавал да не се състезава по-нататък, започвайки с най-първия - с Джордж Вашингтон, който се оттегля доброволно след два мандата. Имаме опита на труман и най-скорошния - на Линдън Джонсън. “

По думите на Караджов атентатът срещу Тръмп не е убила интригата в изборите. Това по-скоро циментира неговата подкрепа, която си има таван, отколкото му добавя чак толкова много нови последователи.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад