Ресторантьори готвят протест срещу вечерния час в Габрово

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Габрово от събота има вечерен час за ресторантите в града. По-късно там се очаква ресторантьорите там да излязат на протест.

Заповедта на областния кризисен щаб предизвика сериозно напрежение в бранша, а представителите му са категорични, че тя за пореден път ги поставя на ръба на оцеляването.

"До протеста се стигна заради отказа от диалог и обидното, да не кажа арогантно, поведение на администрацията, когато поискахме обяснение защо часът е 22:30, а не 23:30, както е в други червени области. Ние осъзнаваме положението, но този един час е фатален за представителите на ресторантьорския бизнес", заяви управителят на малко заведение в Габрово.

От бранша са категорични, че знаят каква е обстановката, но искат да оцелеят. Считат, че няма обективно становище, че заведенията са главното място, където хората се заразяват. Според тях в по-голяма степен мерките не се спазват в заводи, големи магазини и градския транспорт.

Управителят на РЗИ д-р Николай Пенчоков обясни, че само преди две седмици са провели среща с представителите на същата асоциация, само че с ръководители на нощни заведения в града заедно с областната дирекция на полицията.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад