Ресторантьорите във Варна недоволстват срещу разхлабването на мерките

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ресторантьорите във Варна недоволстват срещу разхлабването на мерките, което влиза в сила от днес.
                           
Марин Сотиров – зам.-председател на Сдружението на заведенията в България коментира, че решението за разхлабването на мерките е взето без съгласието на бранша.

"Илязохме с позиция, че това решение не е рентабилно. Направихме анкета за 24 часа, процентите от хората, които са доволни от това решение са 23. Отварянето на заведенията трябва да бъде с пожелателен характер и да бъдат запазени компенсациите. Да работят на място и да продължат да работят с доставки", коментира Сотиров.
Все още по първото изплащане има леко забавяне. Все още не са изплатени парите от февруари и март, допълни зам.-председателят на Сдружението на заведенията в България.


Симеон Киров – собственик на заведение във Варна, също коментира, че отварянето на заведенията не е рентабилно, защото не очаква да има клиенти, заради времето.

"Трябва да има спасителен пояс от държавата, да се продължат програмите които са били до момента, фирмата да предцени сама дали да отвори или не", заяви Киров.
Той все още чака обезщетения за три месеца. Успял е да съхрани персонала си.

"Разчитам на доставките онлайн, но това е крайно недостатъчно, търпим загуби въпреки помощите", коментира Киров.