Росица Кирова: ГЕРБ ще върне мандата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Президентът не бърза с процедурите и дава време на Народното събрание, защото е воден от идеята, че това Народно събрание трябва да гласува един законодателен пакет, за да може да започне усвояването на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост и държавата и да функционира нормално по времето на служебен кабинет.  Без парламент трудно се работи и Радев добре знае това“, каза Росица Кирова – депутат от ПГ на „ГЕРБ-СДС“  в „Денят започва“.

„Политическите партии в парламента комуникират трудно, защото парламентът не е само управляващото мнозинство и управляващата коалиция“, коментира Кирова.

Според нея в рамките на този парламент няма да се възстанови диалога по такъв начин, за да се даде възможност на парламента да продължи да работи.

„На втори пореден избор българските граждани отредиха на ГЕРБ мястото на опозиция – второто място. Ние дадохме възможност на тези, които са избрани като първи, да управляват. В тази връзка ние ще върнем мандата“, заяви Кирова.

Тя допълни: „Конституцията дава възможност да се излезе  от политическата криза, но когато си в стаята с 6 другарчета и от тях 5 ти кажат, че не искат да си говорят с теб, а с останалите 2-ма не може да направиш необходимото мнозинство, тогава следваме елементарната човешка логика“.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад