Росица Кирова: Смущаващо е, че смяната на борда на директорите на "Булгаргаз" се случи "по тъмна доба"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Много смущаващо е, че уволнението на целия борд на директорите на "Булгаргаз" беше направено по този начин - "в тъмна доба" и ни напомня на нещо, от което бихме искали да се отречем. Едва ли мотивите, които се изтъкват за това решение, имат своето основание, това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" заместник-председателят на НС от ГЕРБ Росица Кирова.

По думите й, ако новият борд сега постигне по-ниска цена на газа, това няма да е свързано с качествата на тези хора, а със ситуацията на международния пазар.

На въпрос тогава каква е била ролята на ГЕРБ за цената на природния газ, щом за нея е важна конюнктурата на международния пазар, Росица Кирова заяви: "Аз мисля, че имаше важна роля. Знаете какво се случи с изграждането на т.нар. "Турски поток", какво означава да имаш газова връзка и диверсификация и колко много усилия се положиха в това отношение. Аз мисля, че това дава възможности на България да получава приходи от транзит с дългосрочен ефект и да има възможност да е незаобиколим фактор на полето на доставките на природен газ".

По думите ѝ за случилото се в "Булгаргаз" има икономическа борба между 2 лобита, които да овладеят енергетиката и транзита на газ през България.

Очакванията на българското общество бяха за повече прозрачност и обществено обсъждане, допълни Кирова.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад