Румен Гечев, БСП: Дошъл е моментът, в който трябва да се разделим с хората, които имат зависимости

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Решението за изключване на Георги Гергов е взето на основата на устава на БСП и на работата на нейните колективни органи, коментира депутатът от левицата проф. Румен Гечев.

Резултатът на БСП в Пловдив на тези парламентарни избори ще бъде по-добър, отколкото на предходните, смята той.

"В БСП могат да членуват хора с всякакви доходи, няма никаква дискриминация. Но когато на един влиятелен бизнесмен бизнесът му зависи от държавни поръчки и решения на правителството, който и да е той, неговото участие в управление, на която и да е партия, е рисково. Дошъл е моментът, в който трябва да се разделим с хората, които имат зависимости от властта", каза още депутатът.

След 2016 г. беше поставен въпросът от ръководството на БСП, че партията трябва да се отърве от зависимости, допълни той.

Въпросът е дали българското общество ще може да се отърве от шайката на Бойко Борисов. А как се казва този, който ръководи партията, която ще победи Бойко Борисов, е от второстепенно значение. БСП не е лидерска партия, тя има силни колективни органи. От победата на БСП на тези избори ще зависи дали ще се сбъднат желанията на българското общество, което това лято излезе на улиците, заяви още Гечев.