Румен Гечев: Здравната система трябва да бъде коренно променена

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Формирането на бюджета на Здравната каса, както и на бюджета ДОО и големия бюджет стана след обществено обсъждане, внимателно обсъждане между коалиционните партньори в правителството и много внимателно вслушване в опозицията. Той е съобразен с европейските тенденции и реалностите в България, това заяви за "Още от деня" депутатът от ПГ на "БСП за България" и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси Румен Гечев.

По думите му опозицията винаги атакува бюджета.

"Тя има основание да атакува и да повтаря някои от нашите критики отпреди няколко месеца, защото от БСП ние направихме всичко възможно, за да бъде приет този бюджет. По отношение на здравната система вие знаете, че имаме категорична позиция, че тя трябва да бъде коренно променена", допълни Гечев.

Трябва да се излезе от търговското състояние на здравната мрежа, тъй като е неприемливо организацията на болничната и доболничната помощи да е на търговска основа, категоричен е той.

Гечев посочи, че имат съгласие от коалиционните партньори за промяна в тази посока. Парите на данъкоплатците по този начин ще бъдат използвани по-ефективно, обясни той.

Относно декларацията за кризата в Украйна, той каза, че БСП има различия с партиите в парламента, тъй като причината за кризата е в Русия, но и в Украйна, която по същество отказа да изпълнява Минските споразумения.

Вижте разговора във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад