Венко Сабрутев, ПП: Министерски съвет работи по сценарий за функциониране на държавата в извънредно положение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Днес беше прочетена декларация от името на "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България" в осъждане действията на руската страна и пълна подкрепа на териториалната цялост на Украйна", заяви за "Още от деня" Венко Сабрутев – депутат от ПГ на "Продължаваме промяната", зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси. 

Той подчерта, че България следи изключително внимателно развитието на темата и най-големият риск от евентуален военен конфликт е газовите доставки да бъдат прекъснати към България. 

"Министерски съвет работи по сценарий за продължаване функционирането на държавата в извънредно положение", посочи Венко Сабрутев.

На второ четене е приет Законът за бюджета на НЗОК, който поставя основи на различно, ново управление, съобщи депутатът от "Продължаваме промяната". Колкото до диференцирано ДДС - този подход не работи ефективно, ДДС-то може би не е най-правилният инструмент, затова прилагат други инструменти, като помощи за електронергия на небитовите потребители, в бюджета са планирани още 931 млн. лв., предстои приемане на закон кои са енергийно бедните потребители. 


 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад