Румен Овчаров: Шокът от поскъпването на тока беше предсказуем

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Шокът от поскъпването на тока, парното, газа и всичко по веригата е вече факт, мерките е трябвало да бъдат взети много отдавна - още миналата година, каза в "Денят започва с Георги Любенов" Румен Овчаров. 

"Шокът беше предсказуем, тъй като в европейски и световен мащаб се опитваха да се решават дългосрочни стратегически проблеми с кононкрюрни неустойчиви мерки. Част от тези мерки е либерализацията, аз я наричам псевдо либерализация, в енергетиката", коментира бившият енергиен министър. 

По думите му, сега видяхме, че сме изградили един абсолютно неработещ, неустойчив модел на енергетиката не само в България, но и в Европа, и в световен мащаб. И посочи, че в Китай вече има режим на тока.

"Мерките, които трябва да бъдат взети са първо краткосрочни и второ - дългосрочно трябва да се мисли какво се прави с енергетиката, защото действията на правителството на Бойко Борисов през последните 10 години са една от причините, поради която стигнахме до тук - абсолютно неадекватното отношение по въпроса за развитието на ядрената енергетика в България, тежките престъпления по отношение на АЕЦ "Белене" - да платиш 600 млн. и да имаш на площадката оборудване за 200 млн.", заяви Румен Овчаров.

Вижте целия разговор за енергетиката и предстоящите избори 2 в 1 с бившия енергиен министър във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад